Graticule House

Situated on a hillside site, the Graticule House is conceived to be a trace, or reference datum, allowing a reading of the relationship between the building and nature. Fundamental to the conception of the house is the notion of cadence, where repetitious vertical and horizontal markers of the building’s tectonics are juxtaposed with the particularity of the forest and ground plane. Light and space are modulated by meshing ribbons of glass and wall planes that form a tessellation of solid and void.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s